Skip to main content

Τι είναι το συρίγγιο πρωκτού & Πώς εμφανίζεται;

Στο ανθρώπινο σώμα, στο σημείο μετάβασης από το ορθό προς τον πρωκτό και περιέχονται αδένες, οι οποίοι παράγουν βλέννη που επικαλύπτει τα κόπρανα, για να διευκολυνθεί η αφόδευση.
Η απόφραξη των πόρων αυτών (συνήθως με κόπρανα) και η εισβολή μικροβίων σε αυτά, δημιουργεί φλεγμονή, η οποία, είτε οδηγεί σε περιεδρικό απόστημα ή σε περιεδρικό συρίγγιο.

Περιεδρικό συρίγγιο είναι ο πόρος, δηλαδή ο σωλήνας επικοινωνίας μεταξύ του ορθοπρωκτικού σωλήνα και του περιπρωκτικού δέρματος.

Συρίγγιο Πρωκτού

Ποιες επιπλοκές επιφέρει το συρίγγιο πρωκτού; 

Tο απόστημα, μετά την αρχική του δημιουργία, είτε «ανοίξει» αυτόματα, είτε διανοιχθεί χειρουργικά, μπορεί μετά την άρση της φλεγμονής να παραμείνει ως συρίγγιο.

Tο δε συρίγγιο μπορεί να οδηγήσει σε απόστημα σε περίπτωση φραγής των στομίων του.

Το απόστημα προκαλεί αρχικά πόνο κατά την αφόδευση και ακολούθως έντονο πόνο, πυρετό, ρίγος και ενδέχεται να προκαλέσει ακόμη και περιπρωκτική γάγγραινα, με ακόλουθη γενικευμένη σήψη και μεγάλα ποσοστά θνητότητας.

Επίσης, το Περιεδρικό Συρίγγιο μπορεί να προκαλέσει κνησμό ή φαγούρα, πόνο σε περίπτωση φλεγμονής και να παρουσιάσει εκροή υγρών, όπως πύον, αιματηρό ή κοπρανώδες υγρό, τα οποία λερώνουν τα εσώρουχα.

Συρίγγιο Πρωκτού

Ποια είναι τα κύρια συμπτώματα του συριγγίου στον πρωκτό; 

Τα πιο συχνά συμπτώματα του συριγγίου στον πρωκτό είναι τα εξής:

  • Η εμφάνιση στομίου (οπής) περιπρωκτικά.
  • Η έκκριση βλέννας ή πύου από το στόμιο.
  • Ο περιπρωκτικός ερεθισμόςδερματίτιδα.
  • Η ύπαρξη διογκωμένου όζου περιπρωκτικά.
  • Υποτροπιάζοντα αποστήματα.
  • Ρίγος.
  • Πυρετός.
  • Καύσος.
  • Κνησμός.
  • Πόνος.
  • Αιμορραγία.

Συρίγγιο Πρωκτού

Ποια είναι η πιο κατάλληλη θεραπεία για το συρίγγιο πρωκτού & Ποια τα πλεονεκτήματά της;

Η απάντηση είναι μία: Θεραπεία με Laser μέσω Ειδικής Οπτικής Ίνας. Με την βοήθεια του laser καταστρέφεται το τοίχωμα του συριγγίου, ενώ διατηρείται η ακεραιότητα του σφιγκτήρα.

Φυσικά, η διαδικασία αυτή γίνεται από εξειδικευμένο χειρουργό στις θεραπείες με laser, καθώς γίνεται αναίμακτα και δεν επιφέρει πόνο μετά το χειρουργείο.

Η τεχνολογία έχει εξελιχθεί τόσο πολύ, που με τη βοήθεια του laser, ο ασθενής μπαίνει σε μια διαδικασία χωρίς γενική αναισθησία καθώς, είναι μια ανώδυνη τεχνική.

Ο χρόνος επέμβασης είναι μόνο 10-15 λεπτά, νοσηλεύεται μόνο λίγες ώρες στη κλινική και επιστρέφει άμεσα στη καθημερινότητα. Να σημειωθεί ότι πλέον, τα ποσοστά επιτυχίας είναι υψηλά, αφού είναι μια αναίμακτη επέμβαση στην οποία ο ασθενής βλέπει άμεσο αποτέλεσμα και το πιο σημαντικό είναι ότι φεύγει χωρίς ουλές και ράμματα από την κλινική.

Είναι μια οριστική θεραπεία, η οποία έχει μηδαμινό ποσοστό υποτροπής και δεν υπάρχουν επιπλοκές!

 

Close Menu
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ