Skip to main content

25

Χρόνια Εμπειρίας

7000

Θεραπείες Laser

100

Επιτυχία

25

Χρόνια Εμπειρίας

7000

Θεραπείες Laser

Ο Δρ. Αθανάσιος Α. Δερβίσογλου είναι Γενικός Χειρουργός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει μετεκπαιδευθεί στα Πανεπιστήμια “Columbia” & “Weill Cornell” της Νέας Υόρκης.

Κατά το παρελθόν, έχει θητεύσει ως Επιμελητής στο Γ. Ν. Νικαίας, ενώ από το 2006 δραστηριοποιείται στο χώρο της ιδιωτικής υγείας και από το 2008 είναι Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής Νικολάου. Επίσης έχει συμβάλλει στην ιατρική έρευνα, ανάπτυξη και εκπαίδευση με πλούσιο συγγραφικό έργο (πάνω από 180 δημοσιεύσεις σε ιατρικά περιοδικά, τόσο διεθνή, όσο και ελληνικά και 25 συμμετοχές ή πλήρεις εγγραφές σε ιατρικά βιβλία), έχει βραβευθεί από την Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικών Λοιμώξεων και έχει λάβει μέρος σε πληθώρα ιατρικών συνεδρίων, μεταξύ των οποίων και αυτά του “American College of Surgeons”.

Είναι μέλος της “Διεθνούς Εταιρείας Ήπατος-Χοληφόρων-Παγκρέατος” και της “Ευρωπαϊκής Εταιρείας Χειρουργικών Λοιμώξεων”. Τέλος, ο Δρ Α. Δερβίσογλου είναι ένας εκ των συντελεστών συγγραφής των διεθνών οδηγιών για την λαπαροσκοπική χειρουργική αντιμετώπιση παθήσεων των χοληφόρων. Κύριο πεδίο ειδίκευσης του αποτελεί η Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική, η Λαπαροσκοπική Χειρουργική και η Χειρουργική Laser.

Επιστημονικό Έργο

Τον Σεπτέμβριο του 2005 ο Δρ Α. Δερβίσογλου δημοσίευσε τη μελέτη με τίτλο: “A causal factors and treatment of obstructive ileus in 369 patients” στο Ιατρικό περιοδικό “Annali Italiani di Chirurgia” (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16696223 )

Το 2006 ο Δρ Α. Δερβίσογλου εξέδωσε τη Διδακτωρική Διατριβή του με θέμα: “Συγκριτική μελέτη μεταξύ της αμπικιλλίνηςσουλμπακτάμης και της κεφουροξίμης στην χειρουργική αντιμικροβιακή προφύλαξη των χοληφόρων A randomized study of ampicillin-sulbactam versus cefuroxime concerning the value of chemoprophylaxis in biliary surgery” στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (http://phdtheses.ekt.gr/eadd/handle/10442/20901)

Το 2006 ο Δρ Α. Δερβίσογλου επιμελήθηκε το μεγαλύτερο τμήμα της επιστημονικής μετάφρασης του Ιατρικού βιβλίου: ” Hepatobiliary and Pancreatic Surgery” του O. James Garden, εκδόσεων: Elsevier Saunders, 2005

Το Δεκέμβριο του 2006 ο Δρ Α. Δερβίσογλου δημοσίευσε τη μελέτη με τίτλο: ” The Value of Chemoprophylaxis Against Enterococcus Species in Elective Cholecystectomy. A Randomized Study of Cefuroxime vs Ampicillin-Sulbactam” στο Ιατρικό περιοδικό Archives of Surgery – JAMA (http://archsurg.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=399393),
(http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17178957)

Το 2007 ο Δρ Α. Δερβίσογλου έγινε ένας εκ των συντελεστών συγγραφής των διεθνών οδηγιών για την λαπαροσκοπική χειρουργική αντιμετώπιση παθήσεων των χοληφόρων (SAGES-Society of American Gastrointestinal and Endoscopic Surgeons, σελ.21).

Τον Απρίλιο του 2007 ο Δρ Α. Δερβίσογλου έλαβε μέρος στο 35ο συνέδριο του “American College of Surgeons” στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ (Δείτε ΕΔΩ)

Τον Οκτώβριο του 2007 ο Δρ Α. Δερβίσογλου δημοσίευσε τη μελέτη με τίτλο ” Diabetes Mellitus is Associated with Intraoperative Bactibilia and Postoperative Surgical Site Infections in Elective Cholecystectomy: A Case-Control Study ” στο Infectious Diseases Society of America (https://idsa.confex.com/idsa/2005/webprogram/Paper21366.html)

Τον Οκτώβριο του 2007 ο Δρ Α. Δερβίσογλου δημοσίευσε τη μελέτη με τίτλο “Η οξυουρίαση ως αιτία οξείας σκωληκοειδίτιδας;” στο Ιατρικό περιοδικό “Ιατρικά Χρονικά

Medical Annals” (http://hypatia.teiath.gr/xmlui/handle/11400/318)

Τον Ιούνιο του 2008 ο Δρ Α. Δερβίσογλου ανακοίνωσε και δημοσίευσε την μελέτη με τίτλο: ” Doppler-Guided Hemorrhoidal Artery Ligation (DGHAL), Rectoanal Repair (RAR), Hemorrhoidopexy (HP) and Minimal Mucocutaneous Excision (MMCE) for Grade III- IV Hemorrhoids: A Multicenter Prospective Study ” στο “American Society of Colon and Rectal Surgeons” στη Βοστώνη των ΗΠΑ (Δείτε ΕΔΩ σελ. 55)

Τον Ιούλιο του 2008 ο Δρ Α. Δερβίσογλου έλαβε μέρος σε μετεκπαιδευτικό σεμινάριο προηγμένης λαπαροσκοπικής χειρουργικής στη Βιέννη της Αυστρίας (Δείτε ΕΔΩ)

Το Νοέμβριο του 2008 ο Δρ Α. Δερβίσογλου έλαβε μέρος σε μετεκπαιδευτικό σεμινάριο ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής των αιμορροΐδων στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας (Δείτε ΕΔΩ)

Τον Φεβρουάριο του 2013 δημοσιεύθηκαν οι διεθνείς οδηγίες αντιμικροβιακής προφύλαξης στη Χειρουργική με τίτλο: “Clinical practice guidelines for antimicrobial prophylaxis in surgery” στο Ιατρικό περιοδικό “American Journal of Health-System Pharmacy”, στο οποίο ο Δρ Α. Δερβίσογλου είναι ένας εκ των συντελεστών συγγραφής των διεθνών οδηγιών για την χειρουργική αντιμετώπιση παθήσεων των χοληφόρων (http://www.ajhp.org/content/70/3/195.short), (Δείτε ΕΔΩ, σελ. 601-2 & 642 – ref 306)

Είπαν για εμάς

IOANNA ANDREOU

Εγώ τον γιατρό δεν τον ήξερα. Είχα φοβερό πρόβλημα με μια αιμορροΐδα και καθώς δεν ήξερα κανέναν γιατρό το έψαξα στο ίντερνετ ειλικρινά με κάθε επιφύλαξη. Αλλά είχα τέτοιο πρόβλημα που οι κρέμες και τα γιατροσόφια δεν επαρκούσαν. Έμεινα πολύ ευχαριστημένη. Καλός άνθρωπος, καλός γιατρός μέχρι να μην έχω πια κανένα πρόβλημα. Δε μετά την επέμβαση γύρισα αμέσως στην καθημερινότητα μου, χωρίς φάρμακα χωρίς πόνο. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

Ευθύμης Καρδαράς

Επαγγελματίας και ανθρώπινος ! Ασχολείται με τη λεπτομέρεια, ενημερώνει με υπομονή και επαρκώς. Από την πρώτη συνάντηση είναι αντιληπτό ότι είναι γνώστης της ειδικότητάς του . Τέλος αξίζει να επισημανθεί πως , κάνει από μόνος του follow up για να μάθει για την εξέλιξη της ανάρρωσης - αποθεραπείας. Ενδιαφέρεται ειλικρινά για τον άνθρωπο. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

Nikolaos Panagiotakos

Καταπληκτικός γιατρός! Μου ενέπνευσε σιγουριά και εμπιστοσύνη από τη πρώτη στιγμή και με έπαιρνε τηλέφωνο καθημερινά μετά το χειρουργείο για μέρες να δει πως είμαι.
Δίπλα στον ασθενή από πρώτη στιγμή και για όσο χρειαστεί, πάντα ευγενικός και πρόθυμος να απαντήσει σε κάθε ερώτηση με υπομονή.

Μαρία Αττιλάκου

Αδιαμφισβήτητα εξαιρετικός επιστήμονας, μα πάνω από όλα άνθρωπος! Παρόλο το φόβο για ένα χειρουργείο, δίπλα του μόνο ασφάλεια μπορείς να νιώσεις! Αναλυτικός και κατατοπιστικός! Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την ποιότητα ζωής που μου προσέφερε αλλά και γιατί ήταν δίπλα μου με καθημερινή επικοινωνία για την πορεία μου και την κάθε ανησυχία μου!

Αθανάσιος Μασιάλας

Εξαιρετικός άνθρωπος και επιστήμονας. Τον διακρίνει η υπευθυνότητα και το ενδιαφέρον για τις περιπτώσεις που αναλαμβάνει. Η επικοινωνία ήταν ουσιαστική από την ημέρα της επίσκεψης στο ιατρείο μέχρι και για όσο διάστημα χρειάστηκε μετά την επέμβαση ώστε να είναι βέβαιο ότι η ανάρωση γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Τον ευχαριστώ πραγματικά και θα τον συνέστηνα ανεπιφύλακτα.

Close Menu
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ