Skip to main content

25

Χρόνια Εμπειρίας

7000

Θεραπείες Laser

100

Επιτυχία

25

Χρόνια Εμπειρίας

7000

Θεραπείες Laser

Σμηγματογόνος Κύστη Πέους – Οσχέου (όρχεων). Οι Σμηγματογόνες κύστεις αποτελούν μαλθακές κι ευκίνητες διογκώσεις που εμφανίζονται κατά μήκος του δέρματος του πέους. Με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να διογκωθούν περισσότερο και να πολλαπλασιαστούν. Η αιτιολογία ανάπτυξής των κύστεων είναι άγνωστη και πιθανολογείται πως υπάρχει οικογενής προδιάθεση.

Η έγκαιρη αφαίρεση των σμηγματογόνων κύστεων πέους επιτυγχάνει μικρότερα τραύματα και καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Οι σμηγματογόνες κύστεις πέους αφαιρούνται με τη χρήση LASER CO2 με τοπική αναισθησία, αναίμακτα, ανώδυνα, χωρίς χρήση ραμμάτων και με άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.

Τι είναι οι Σμηγματογόνες Κύστεις;

Οι σμηγματογόνοι αδένες είναι μικροόργανα του δέρματος που εξυπηρετούν την παραγωγή σμήγματος, το οποίο αποτελεί υλικό λίπανσης, ενυδάτωσης και προστασίας του δέρματος, ενώ ταυτόχρονα προσδίδει και το ιδιαίτερο άρωμα του κάθε ατόμου. Η απόφραξη του σωλήνα που ενώνει τον αδένα με την επιφάνεια του δέρματος, δηλαδή του σμηγματογόνου πόρου, προκαλεί τη διάταση του σμηγματογόνου αδένα και έπειτα τη δημιουργία σμηγματογόνου κύστης.

Ο Δρ. Αθανάσιος Δερβίσογλου εφαρμόζει τη νέα τεχνική αφαίρεσης των σμηγματογόνων κύστεων με LASER CO2, η οποία είναι ανώδυνη, σύντομη (διαρκεί 5-15 λεπτά), γίνεται με τοπική αναισθησία στο ιατρείο και προσφέρει άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα. Το κόστος της είναι ιδιαίτερα προσιτό, ενώ ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Σμηγματογόνος Κύστη: Εμφάνιση & Συμπτώματα

Οι σμηγματογόνες κύστεις εμφανίζονται σε οποιοδήποτε σημείο στο δέρμα, ενώ η παρουσία τους στο εφήβαιο, στο πέος και στο όσχεο είναι αρκετά συχνή. Παρουσιάζονται ως μικρές ή μεγαλύτερες διογκώσεις. Συνήθως είναι ευκίνητες κατά την ψηλάφηση και επικοινωνούν με το υπερκείμενο δέρμα μέσω του πόρου της σμηγματογόνου κύστης.

Σε περίπτωση επιμόλυνσης της κύστης με μικρόβια, δημιουργείται αρχικά φλεγμονή και ακολούθως απόστημα. Το τελευταίο μπορεί να προκαλέσει συστηματικά συμπτώματα, όπως ρίγος και εμπύρετο. Σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητη η χειρουργική διάνοιξη του αποστήματος, προκειμένου να επιτευχθεί η εκτόνωση της φλεγμονής.

Σμηγματογόνος Κύστη: Διάγνωση

Η προσεκτική κλινική εξέταση από Χειρουργό και η λήψη ιστορικού βοηθούν στην έγκυρη και ακριβή διάγνωση της νόσου. Όταν η κλινική εξέταση δεν επαρκεί, τότε διενεργείται κάποια συμπληρωματική απεικονιστική εξέταση.

Σμηγματογόνος Κύστη: Θεραπεία

Η πρωτοποριακή τεχνική αφαίρεσης της σμηγματογόνου κύστης πέους ή οσχέου με χρήση LASER CO2 αποτελεί την πλέον σύγχρονη μέθοδο αντιμετώπισης, καθώς παρουσιάζει μία σειρά πλεονεκτημάτων σε σχέση με την κλασική χειρουργική αφαίρεση:

 • Ασφαλής
 • Απλή
 • Σύντομη
 • Ανώδυνη
 • Αναίμακτη,
 • Γίνεται με τοπική αναισθησία
 • Δε χρειάζεται η λήψη αναλγητικών
 • Δεν χρειάζονται οι επώδυνες μετεγχειρητικές αλλαγές
 • Ταχύτερη επούλωση
 • Άριστο αισθητικό αποτέλεσμα δίχως μεγάλες τομές και δύσμορφες ουλές
 • Μηδενικός χρόνος νοσηλείας
 • Μηδενικό κόστος αποθεραπείας
 • Επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες την ίδια ημέρα
 • Δύναται η πλύση την επόμενη μέρα
 • Ιδανική τεχνική για υποτροπές
 • Μηδαμινές τις πιθανότητες υποτροπής

Είπαν για εμάς

IOANNA ANDREOU

Εγώ τον γιατρό δεν τον ήξερα. Είχα φοβερό πρόβλημα με μια αιμορροΐδα και καθώς δεν ήξερα κανέναν γιατρό το έψαξα στο ίντερνετ ειλικρινά με κάθε επιφύλαξη. Αλλά είχα τέτοιο πρόβλημα που οι κρέμες και τα γιατροσόφια δεν επαρκούσαν. Έμεινα πολύ ευχαριστημένη. Καλός άνθρωπος, καλός γιατρός μέχρι να μην έχω πια κανένα πρόβλημα. Δε μετά την επέμβαση γύρισα αμέσως στην καθημερινότητα μου, χωρίς φάρμακα χωρίς πόνο. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

Ευθύμης Καρδαράς

Επαγγελματίας και ανθρώπινος ! Ασχολείται με τη λεπτομέρεια, ενημερώνει με υπομονή και επαρκώς. Από την πρώτη συνάντηση είναι αντιληπτό ότι είναι γνώστης της ειδικότητάς του . Τέλος αξίζει να επισημανθεί πως , κάνει από μόνος του follow up για να μάθει για την εξέλιξη της ανάρρωσης - αποθεραπείας. Ενδιαφέρεται ειλικρινά για τον άνθρωπο. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

Nikolaos Panagiotakos

Καταπληκτικός γιατρός! Μου ενέπνευσε σιγουριά και εμπιστοσύνη από τη πρώτη στιγμή και με έπαιρνε τηλέφωνο καθημερινά μετά το χειρουργείο για μέρες να δει πως είμαι.
Δίπλα στον ασθενή από πρώτη στιγμή και για όσο χρειαστεί, πάντα ευγενικός και πρόθυμος να απαντήσει σε κάθε ερώτηση με υπομονή.

Μαρία Αττιλάκου

Αδιαμφισβήτητα εξαιρετικός επιστήμονας, μα πάνω από όλα άνθρωπος! Παρόλο το φόβο για ένα χειρουργείο, δίπλα του μόνο ασφάλεια μπορείς να νιώσεις! Αναλυτικός και κατατοπιστικός! Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την ποιότητα ζωής που μου προσέφερε αλλά και γιατί ήταν δίπλα μου με καθημερινή επικοινωνία για την πορεία μου και την κάθε ανησυχία μου!

Αθανάσιος Μασιάλας

Εξαιρετικός άνθρωπος και επιστήμονας. Τον διακρίνει η υπευθυνότητα και το ενδιαφέρον για τις περιπτώσεις που αναλαμβάνει. Η επικοινωνία ήταν ουσιαστική από την ημέρα της επίσκεψης στο ιατρείο μέχρι και για όσο διάστημα χρειάστηκε μετά την επέμβαση ώστε να είναι βέβαιο ότι η ανάρωση γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Τον ευχαριστώ πραγματικά και θα τον συνέστηνα ανεπιφύλακτα.

Close Menu
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ