Skip to main content

25

Χρόνια Εμπειρίας

7000

Θεραπείες Laser

100

Επιτυχία

25

Χρόνια Εμπειρίας

7000

Θεραπείες Laser

Οι όγκοι στομάχου διακρίνονται σε

  • καλοήθεις (υπερπλαστικοί, αδενωματώδεις,  φλεγμονώδεις πολύποδες, λιπώματα, λειομυώματα κ.α.)
  • δυνητικά κακοήθεις (αδενώματα, λεμφώματα, στρωματικοί όγκοι – GIST, καρκινοειδή κ.α.), οι οποίοι, αν δεν αφαιρεθούν, είναι πιθανό να εξελιχθούν σε καρκινώματα
  • κακοήθεις (αδενοκαρκινώματα του στομάχου, λειομυοσάρκωμα κ.α.)

Η εξαίρεση των όγκων στομάχου μπορεί να γίνει λαπαροσκοπικά με σημαντικά οφέλη για τον ασθενή όπως η μικρή εγχειρητική τομή, η ταχύτερη ανάρρωση και ο ελαχιστοποιημένος μετεγχειρητικός πόνος.

Όγκοι Στομάχου: Διάγνωση

Η διάγνωση των όγκων στομάχου γίνεται με γαστροσκόπηση, ενώ συμπληρωματικά μπορεί να υπάρξει ανάγκη για περαιτέρω εργαστηριακό και απεικονιστικό έλεγχο.

Σήμερα, οι καλοήθεις και οι δυνητικά κακοήθεις όγκοι στομάχου αντιμετωπίζονται με σύγχρονες, ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές που προσφέρουν ίαση με την μικρότερη δυνατή καταπόνηση του οργανισμού.

Οι κακοήθεις όγκοι στομάχου χρήζουν άμεσης χειρουργικής εξαίρεσης, ενώ παρουσιάζουν καλή πρόγνωση εφόσον εντοπιστούν και αντιμετωπιστούν σε αρχικό στάδιο.

Αντιμετώπιση

Η επιλογή τεχνική μεταξύ υφολικής ή ολικής γαστρεκτομής, καθορίζεται από την θέση και την έκταση του όγκου.

Η λαπαροσκοπική χειρουργική αποτελεί σήμερα μία πλήρως αποδεκτή τεχνική με αρκετά πλεονεκτήματα και στη χειρουργική του στομάχου.

Για την ομαλή έκβαση της λαπαροσκοπικής γαστρεκτομής, είναι απαραίτητο ο Χειρουργός να είναι πλήρως εξοικειωμένος με τη χειρουργική του στομάχου και την προηγμένη λαπαροσκοπική χειρουργική προκειμένου να εφαρμόσει όλες τις αρχές της ογκολογικής γαστρεκτομής και του λεμφαδενικού καθαρισμού.

Το είδος και η τεχνική της επέμβασης κρίνεται από τον Χειρουργό, βάσει της περίπτωσης του ασθενούς, καθώς και του σταδίου της νόσου.

Είπαν για εμάς

IOANNA ANDREOU

Εγώ τον γιατρό δεν τον ήξερα. Είχα φοβερό πρόβλημα με μια αιμορροΐδα και καθώς δεν ήξερα κανέναν γιατρό το έψαξα στο ίντερνετ ειλικρινά με κάθε επιφύλαξη. Αλλά είχα τέτοιο πρόβλημα που οι κρέμες και τα γιατροσόφια δεν επαρκούσαν. Έμεινα πολύ ευχαριστημένη. Καλός άνθρωπος, καλός γιατρός μέχρι να μην έχω πια κανένα πρόβλημα. Δε μετά την επέμβαση γύρισα αμέσως στην καθημερινότητα μου, χωρίς φάρμακα χωρίς πόνο. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

Ευθύμης Καρδαράς

Επαγγελματίας και ανθρώπινος ! Ασχολείται με τη λεπτομέρεια, ενημερώνει με υπομονή και επαρκώς. Από την πρώτη συνάντηση είναι αντιληπτό ότι είναι γνώστης της ειδικότητάς του . Τέλος αξίζει να επισημανθεί πως , κάνει από μόνος του follow up για να μάθει για την εξέλιξη της ανάρρωσης - αποθεραπείας. Ενδιαφέρεται ειλικρινά για τον άνθρωπο. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

Nikolaos Panagiotakos

Καταπληκτικός γιατρός! Μου ενέπνευσε σιγουριά και εμπιστοσύνη από τη πρώτη στιγμή και με έπαιρνε τηλέφωνο καθημερινά μετά το χειρουργείο για μέρες να δει πως είμαι.
Δίπλα στον ασθενή από πρώτη στιγμή και για όσο χρειαστεί, πάντα ευγενικός και πρόθυμος να απαντήσει σε κάθε ερώτηση με υπομονή.

Μαρία Αττιλάκου

Αδιαμφισβήτητα εξαιρετικός επιστήμονας, μα πάνω από όλα άνθρωπος! Παρόλο το φόβο για ένα χειρουργείο, δίπλα του μόνο ασφάλεια μπορείς να νιώσεις! Αναλυτικός και κατατοπιστικός! Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την ποιότητα ζωής που μου προσέφερε αλλά και γιατί ήταν δίπλα μου με καθημερινή επικοινωνία για την πορεία μου και την κάθε ανησυχία μου!

Αθανάσιος Μασιάλας

Εξαιρετικός άνθρωπος και επιστήμονας. Τον διακρίνει η υπευθυνότητα και το ενδιαφέρον για τις περιπτώσεις που αναλαμβάνει. Η επικοινωνία ήταν ουσιαστική από την ημέρα της επίσκεψης στο ιατρείο μέχρι και για όσο διάστημα χρειάστηκε μετά την επέμβαση ώστε να είναι βέβαιο ότι η ανάρωση γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Τον ευχαριστώ πραγματικά και θα τον συνέστηνα ανεπιφύλακτα.

Close Menu
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ