Skip to main content

25

Χρόνια Εμπειρίας

7000

Θεραπείες Laser

100

Επιτυχία

25

Χρόνια Εμπειρίας

7000

Θεραπείες Laser

Ουλές: Πώς δημιουργούνται;

Οι ουλές σχηματίζονται από την φυσιολογική διαδικασία επούλωσης του δέρματος μετά από λύση της συνεχείας του (άνοιγμα, διατομή) είτε από τραυματισμό ή από χειρουργική επέμβαση.

Κατηγορίες

Η μη φυσιολογική επούλωση των χειρουργικών τραυμάτων έχει 4 κατηγορίες:

  • Ατροφική. Έχει μορφή βυθισμένης εσοχής “ως επί κρατήρα”. Προκαλούνται από διαταραχή συνδετικού ιστού ή απώλεια υποκείμενων δομών του δέρματος (λίπος, μύες).
  • Ραγάς (ή ραγάδα). Έχει το χρώμα του δέρματος ή εξέρυθρο χρώμα και προκαλείται μετά από διάταση του δέρματος, συνηθέστερα μετά από αύξηση σωματικού βάρους.
  • Υπερτροφική. Είναι η υπερυψωμένη ουλή άνωθεν του επιπέδου του δέρματος. Συνήθως προκαλείται από υπερπαραγωγή κολλαγόνου στην περιοχή του τραύματος και έχει εξέρυθρη όψη.
  • Χηλοειδής. Αποτελεί την πιο σοβαρή μορφή υπερτροφικής ουλής και μπορεί να αναπτύσσεται επ’ αόριστον. Συχνά, συνοδεύεται από κνησμό (φαγούρα).

Ουλές Ακμής: Αντιμετώπιση

Το φύλο και η ηλικία ενός ατόμου, η δομή του δέρματος και τα χαρακτηριστικά των ουλών, καθορίζουν το θεραπευτικό πλάνο αντιμετώπισης και είναι εξατομικευμένο για τον κάθε ασθενή. Ο Δρ. Aθανάσιος Δερβίσογλου εφαρμόζει τεχνολογικά εξελιγμένες τεχνικές, με χρήση LASER CO2, το οποίο προσφέρει άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.

Συμβουλές

Χρήσιμες συμβουλές, που πρέπει να ακολουθήσετε σε περίπτωση που έχετε ουλές:

  • Μην αγγίζετε τις βλάβες.
  • Μην ασκείτε δακτυλική πίεση στις ουλές και μην τις τρίβετε, διότι υφίσταται ο κίνδυνος οι βλάβες να διογκωθούν και να εξαπλωθούν.
  • Πρέπει να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες, τις οποίες θα σας δώσει ο Δρ. Aθανάσιος Δερβίσογλου σχετικά με την καθημερινή φροντίδα του δέρματός σας.

Είπαν για εμάς

IOANNA ANDREOU

Εγώ τον γιατρό δεν τον ήξερα. Είχα φοβερό πρόβλημα με μια αιμορροΐδα και καθώς δεν ήξερα κανέναν γιατρό το έψαξα στο ίντερνετ ειλικρινά με κάθε επιφύλαξη. Αλλά είχα τέτοιο πρόβλημα που οι κρέμες και τα γιατροσόφια δεν επαρκούσαν. Έμεινα πολύ ευχαριστημένη. Καλός άνθρωπος, καλός γιατρός μέχρι να μην έχω πια κανένα πρόβλημα. Δε μετά την επέμβαση γύρισα αμέσως στην καθημερινότητα μου, χωρίς φάρμακα χωρίς πόνο. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

Ευθύμης Καρδαράς

Επαγγελματίας και ανθρώπινος ! Ασχολείται με τη λεπτομέρεια, ενημερώνει με υπομονή και επαρκώς. Από την πρώτη συνάντηση είναι αντιληπτό ότι είναι γνώστης της ειδικότητάς του . Τέλος αξίζει να επισημανθεί πως , κάνει από μόνος του follow up για να μάθει για την εξέλιξη της ανάρρωσης - αποθεραπείας. Ενδιαφέρεται ειλικρινά για τον άνθρωπο. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

Nikolaos Panagiotakos

Καταπληκτικός γιατρός! Μου ενέπνευσε σιγουριά και εμπιστοσύνη από τη πρώτη στιγμή και με έπαιρνε τηλέφωνο καθημερινά μετά το χειρουργείο για μέρες να δει πως είμαι.
Δίπλα στον ασθενή από πρώτη στιγμή και για όσο χρειαστεί, πάντα ευγενικός και πρόθυμος να απαντήσει σε κάθε ερώτηση με υπομονή.

Μαρία Αττιλάκου

Αδιαμφισβήτητα εξαιρετικός επιστήμονας, μα πάνω από όλα άνθρωπος! Παρόλο το φόβο για ένα χειρουργείο, δίπλα του μόνο ασφάλεια μπορείς να νιώσεις! Αναλυτικός και κατατοπιστικός! Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την ποιότητα ζωής που μου προσέφερε αλλά και γιατί ήταν δίπλα μου με καθημερινή επικοινωνία για την πορεία μου και την κάθε ανησυχία μου!

Αθανάσιος Μασιάλας

Εξαιρετικός άνθρωπος και επιστήμονας. Τον διακρίνει η υπευθυνότητα και το ενδιαφέρον για τις περιπτώσεις που αναλαμβάνει. Η επικοινωνία ήταν ουσιαστική από την ημέρα της επίσκεψης στο ιατρείο μέχρι και για όσο διάστημα χρειάστηκε μετά την επέμβαση ώστε να είναι βέβαιο ότι η ανάρωση γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Τον ευχαριστώ πραγματικά και θα τον συνέστηνα ανεπιφύλακτα.

Close Menu
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ