Ραγάδα πρωκτού

Ορισμός
01Η σχάση (σχίσιμο) του πρωκτικού δέρματος/βλεννογόνου ονομάζεται ραγάδα πρωκτού ή ραγάδα πρωκτικού δακτυλίου. Κύρια αίτια δημιουργίας της νόσου είναι η δυσκοιλιότητα, χρονίζουσες διαρροϊκές συνδρομές, ενώ μπορεί να οφείλεται και σε υπερτονικό σφιγκτήρα, τραυμα-τισμούς, κακή επουλωτική ικανότητα μετά από χειρουργικές επεμβάσεις της περιοχής και φλεγμονώδη νοσήματα του πεπτικού όπως η νόσος Crohn και η ελκώδης κολίτιδα.


Προβλήματα της νόσου

Η ραγάδα προκαλεί εντονότατο πόνο κατά την κένωση που ενδέχεται να διαρκέσει και ολόκληρη την ημέρα, αίσθημα καύσου (κάψιμο), κνησμό (φαγούρα), και αιμορραγία.

03 02

Θεραπεία
Η θεραπεία αφορά στην συντηρητική αγωγή που εκτελείται σε ήπιες μορφές της νόσου με την βοήθεια διαφόρων φαρμακευτικών σκευασμάτων (τοπικά αναλγητικά, αναισθητικά, αντιφλεγμονώδη, εγχύσεις BOTOX) και στην χειρουργική επέμβαση που εκτελείται (σε ανθεκτικές στην συντηρητική αγωγή μορφές της νόσου) με χρήση LASER και γίνεται αναίμακτα, δεν επιφέρει μετεγχειρητικό πόνο και έχει άριστο λειτουργικό αποτέλεσμα.

Καλέστε μας στο 210 7700200 ή στο 697 2222200 για όποια απορία σας ή πρόβλημα αντιμετωπίζετε.

Για να επικοινωνήσετε ηλεκτρονικά μαζί μας μπορείτε να συμπληρώσετε την φόρμα εδώ

Hot Topic

  • Αιμορροΐδες
    Αιμορροΐδες Ορισμός Οι αιμορροΐδες υπάρχουν σε όλους τους ανθρώπους από τη γέννηση τους και είναι το σύνολο των αγγείων (ή αλλιώς:…

Testimonials