Περιεδρικό συρίγγιο - περιεδρικό απόστημα

Ορισμός
Οι πρωκτικές κρύπτες του Morgani αποτελούν ανατομικούς σχηματισμούς του βλεννογόνου στο σημείο μετάβασης από το ορθό προς τον πρωκτό και περιέχουν αδένες 01οι οποίοι παράγουν βλέννη που επικαλύπτει τα κόπρανα, ώστε να διευκολυνθεί η αφόδευση. Η απόφραξη των εκφορητικών πόρων αυτών αδένων (συνήθως με κόπρανα) και η εισβολή μικροβίων εντός αυτών δημιουργεί φλεγμονή η οποία , είτε οδηγεί σε περιεδρικό απόστημα, ή σε περιεδρικό συρίγγιο. Περιεδρικό απόστημα είναι η συλλογή πύου μεταξύ του ορθοπρωκτικού σωλήνα και του περιπρωκτικού δέρματος. Περιεδρικό συρίγγιο είναι ο πόρος (σωλήνας) επικοινωνίας μεταξύ του ορθοπρωκτικού σωλήνα και του περιπρωκτικού δέρματος. Τόσο το περιεδρικό απόστημα, όσο και το περιεδρικό συρίγγιο αποτελούν μέρη της ίδιας νόσου.

02 04

Προβλήματα της νόσου
Μετά την αρχική τους δημιουργία, το μεν απόστημα είτε ρηχθεί (ανοίξει) αυτόματα, είτε διανοιχθεί χειρουργικά μπορεί μετά την άρση της φλεγμονής να παραμείνει ως συρίγγιο, το 05δε συρίγγιο μπορεί να οδηγήσει σε απόστημα σε περίπτωση φραγής των στομίων του. Το απόστημα προκαλεί αρχικά πόνο κατά την αφόδευση και ακολούθως έντονο πόνο, πυρετό, ρίγος και ενδέχεται να προκαλέσει ακόμη και περιπρωκτική γάγγραινα (γάγγραινα Fournier) με ακόλουθη γενικευμένη σήψη και μεγάλα ποσοστά θνητότητος. Το συρίγγιο προκαλεί κνησμό (φαγούρα), πόνο αν φλεγμαίνει και εμφανίζει εκροή πύου, αιματηρού υγρού ή κοπρανώδους υγρού που λερώνει τα εσώρουχα.

Θεραπεία
Το απόστημα αντιμετωπίζεται με διάνοιξη/παροχέτευση με χρήση LASER, γίνεται αναίμακτα και δεν επιφέρει μετεγχειρητικό πόνο. Το συρίγγιο αφαιρείται με χρήση LASER αναίμακτα και χωρίς πόνο, ενώ τελευταία επιστημονική εξέλιξη στην θεραπεία των συριγγίων αποτελεί την ενδοαυλική καταστροφή τους με LASER, διαδικασία αναίμακτη και χωρίς τομές, με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Καλέστε μας στο 210 7700200 ή στο 697 2222200 για όποια απορία σας ή πρόβλημα αντιμετωπίζετε.

Για να επικοινωνήσετε ηλεκτρονικά μαζί μας μπορείτε να συμπληρώσετε την φόρμα εδώ

Hot Topic

  • Αιμορροΐδες
    Αιμορροΐδες Ορισμός Οι αιμορροΐδες υπάρχουν σε όλους τους ανθρώπους από τη γέννηση τους και είναι το σύνολο των αγγείων (ή αλλιώς:…

Testimonials