Σμηγματογόνος κύστη

Ορισμός
Οι σμηγματογόνοι αδένες αποτελούν μικροόργανα του δέρματος και εξυπηρετούν την παραγωγή σμήγματος που αποτελεί υλικό λίπανσης, ενυδάτωσης και προστασίας του δέρματος, 01ενώ ταυτόχρονα προσδίδει και το ιδιαίτερο άρωμα του κάθε ατόμου. Η απόφραξη του σμηγματογόνου πόρου  (σωλήνας που ενώνει τον αδένα με την επιφάνεια του δέρματος) προκαλεί τη διάταση του σμηγματογόνου αδένα και ακολούθως τη δημιουργία σμηγματογόνου κύστης.

Προβλήματα της νόσου
02Οι σμηγματογόνες κύστεις μπορούν να εμφανισθούν οπουδήποτε στο δέρμα (ακόμη και στο εφήβαιο, στο πέος και στο όσχεο). Αυξάνονται σε μέγεθος συνεχώς, πράγμα που καθιστά την έγκαιρη αφαίρεση τους αναγκαία προκειμένου να επιτύχουμε μικρότερα τραύματα και καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Σε περίπτωση επιμόλυνσης της κύστης με μικρόβια, δημιουργείται αρχικά φλεγμονή (εξέρυθρη, θερμή και επώδυνη διόγκωση) και ακολούθως απόστημα (δημιουργία πύου εντός της κύστης).

Θεραπεία
Η αφαίρεση της κύστης με χρήση LASER αποτελεί την πλέον σύγχρονη μέθοδο αντιμετώπισης με κύρια πλεονεκτήματα όπως το μικρό επεμβατικό χρόνο, γίνεται αναίμακτα και ανώδυνα, προσφέρει ελάχιστο χρόνο επούλωσης με άριστο αισθητικό αποτέλεσμα και άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες.

Καλέστε μας στο 210 7700200 ή στο 697 2222200 για όποια απορία σας ή πρόβλημα αντιμετωπίζετε.

Για να επικοινωνήσετε ηλεκτρονικά μαζί μας μπορείτε να συμπληρώσετε την φόρμα εδώ

Hot Topic

  • Αιμορροΐδες
    Αιμορροΐδες Ορισμός Οι αιμορροΐδες υπάρχουν σε όλους τους ανθρώπους από τη γέννηση τους και είναι το σύνολο των αγγείων (ή αλλιώς:…

Testimonials