Skip to main content

25

Χρόνια Εμπειρίας

7000

Θεραπείες Laser

100

Επιτυχία

25

Χρόνια Εμπειρίας

7000

Θεραπείες Laser

Λιπώματα: Τι είναι;

Είναι οι πιο συχνοί καλοήθεις όγκοι, οι οποίοι αναπτύσσονται στον υποδόριο ιστό, δηλαδή στον ιστό κάτω από το δέρμα, σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος που έχει λίπος. Τα λιπώματα εντοπίζονται συχνότερα στη ράχη, στο θώρακα, στην κοιλιά, στα χέρια, στους ώμους, στα πόδια, στον αυχένα, και στο μέτωπο. Ωστόσο, μπορούν να εμφανιστούν και σε άλλα σημεία του σώματος, όπως στο εσωτερικό λίπος του ενδοκοιλιακού χώρου.

Τα λιπώματα αποτελούνται από λιποκύτταρα που πολλαπλασιάζονται και εμφανίζονται ως εξογκώματα του δέρματος που είναι ευκίνητα και έχουν μαλθακή σύσταση. Το σχήμα τους μπορεί να είναι στρογγυλό, ωοειδές ή ακόμα και ακανόνιστο. Τα λιπώματα εμφανίζονται συνήθως ως μονήρεις όγκοι. Όμως, υπάρχουν και ορισμένες περιπτώσεις που ένα άτομο μπορεί να παρουσιάσει πολλαπλά λιπώματα (λιπωμάτωση).

Λιπώματα: Γενικές Γνώσεις & Στατιστικά

Τα λιπώματα είναι πολύ διαδεδομένα και υπολογίζεται ότι περίπου 1 έως 10 στους 1000 ανθρώπους θα εμφανίσει λίπωμα κάποια στιγμή της ζωής του (συνήθως μετά τα 40). Είναι πιο συχνά στους άντρες και συνήθως έχουν μέγεθος 1 έως 3 εκατοστά.

Ο Δρ. Aθανάσιος Δερβίσογλου εφαρμόζει τη νέα τεχνική αφαίρεσης των λιπωμάτων με Laser, η οποία είναι ανώδυνη, σύντομη (διαρκεί 5 με 15 λεπτά), γίνεται με τοπική αναισθησία στο ιατρείο και έχει άριστο αισθητικό αποτέλεσμα. Ακόμη, έχει λογικό κόστος και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές δραστηριότητές του αμέσως.

Λιπώματα: Συμπτώματα

Τα πιο πολλά λιπώματα είναι ασυμπτωματικά και προκαλούν αισθητικά προβλήματα, αλλά μπορεί και να είναι επώδυνα σε περίπτωση πίεσης υποκείμενων νευρικών ιστών. Είναι μαλακά στην ψηλάφηση και ευκίνητα.

Λιπώματα στο Κεφάλι & στον Αυχένα

Τα λιπώματα στο κεφάλι και τον αυχένα απαρτίζουν το 10-15% όλων των λιπωμάτων. Ειδικότερα, τα λιπώματα στο κεφάλι μπορούν να προκαλέσουν έντονη αισθητική ενόχληση στον ασθενή, διότι είναι ορατά και παράλληλα αλλοιώνουν σημαντικά την όψη του προσώπου.

Όταν η μάζα έχει υπερβολικά μεγάλο ή γρήγορα αναπτυσσόμενο μέγεθος, ειδικά στο κεφάλι, τότε πρέπει να εξετάζεται η πιθανότητα για κάποια κακοήθεια. Προκειμένου να γίνει η τελική διάγνωση, είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να πραγματοποιηθούν απεικονιστικές διαγνωστικές εξετάσεις, όπως η μαγνητική τομογραφία και το υπερηχογράφημα στην περιοχή.

 

Διάγνωση

Ο γιατρός μπορεί να διαγνώσει με πολύ εύκολο τρόπο το λίπωμα μέσα από την τυπική εικόνα που έχει:

 • Τοπική διόγκωση.
 • Μαλακή υφή.
 • Κίνηση κάτω από το δέρμα.
 • Υποχώρηση στην πίεση με τα δάχτυλα.

Ο μόνος υπεύθυνος ουσιαστικά, ώστε να διαχωρίσει αν ο «όγκος» που ψηλαφεί είναι σκληρός ή μαλακός καθώς και ακανόνιστος, για να αποκλείσει την πιθανότητα ότι είναι λιποσάρκωμα, δηλαδή ένα σπάνιο είδος κακοήθειας, είναι ο Χειρουργός. Σπάνια ίσως χρειαστεί να γίνει βιοψία πριν την εγχείρηση.

Αφαίρεση - Θεραπεία με Laser

Έως σήμερα δεν έχει ανακαλυφθεί κάποιο φάρμακο που να θεραπεύει τα λιπώματα. Στην περίπτωση που κάποιος ασθενής θέλει να απαλλαγεί από ένα λίπωμα, τότε η μόνη επιλογή που έχει είναι η χειρουργική εξαίρεση. Η  αφαίρεση των λιπωμάτων πρέπει να γίνεται μόνο από εξειδικευμένο Χειρουργό, διότι συχνά τα λιπώματα έχουν προεκβολές, οι οποίες αν δεν αφαιρεθούν, τότε υπάρχει πολύ μεγάλοη πιθανότητα υποτροπής (επανεμφάνισης  στο ίδιο σημείο) του λιπώματος.

Τα λιπώματα θα πρέπει να αφαιρούνται στις εξής δύο περιπτώσεις:

 • Αν προκαλούν συμπτώματα.
 • Αν ενοχλούν αισθητικά.

Η αφαίρεση πρέπει να γίνεται πριν το λίπωμα αποκτήσει μεγάλο μέγεθος. Σε αντίθετη περίπτωση, η διαδικασία γίνεται δυσκολότερη για τον ασθενή.

Η αφαίρεση των λιπωμάτων που είναι μικρά σε μέγεθος διενεργείται με τη βοήθεια τοπικής αναισθησίας. Ο Εξειδικευμένος Χειρουργός Δρ. Aθανάσιος Δερβίσογλου, κάνει μία μικρή τομή στο δέρμα, βρίσκει το λίπωμα, το αποκολλάει από τους γύρω ιστούς και τελικά το αφαιρεί. Μετά την αφαίρεσή τους, τα λιπώματα συνήθως δεν επανεμφανίζονται. Τα τελευταία έτη, η χρήση του Laser CO2 (χειρουργικό laser διοξειδίου του άνθρακα) έχει κάνει την αφαίρεση των λιπωμάτων να αποτελεί μία πολύ εύκολη και απλή διαδικασία.

Λιπώματα: Πλεονεκτήματα της Θεραπείας με Laser

Τα πλεονεκτήματα της θεραπείας με Laser για την αφαίρεση των λιπωμάτων είναι τα εξής:

 • Απλή.
 • Σύντομη (5 με 15 λεπτά).
 • Ανώδυνη.
 • Αναίμακτη.
 • Ασφαλής.
 • Γίνεται με τοπική αναισθησία.
 • Προσφέρει άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.
 • Δεν χρειάζεται λήψη αναλγητικών (παυσίπονα) συνήθως.
 • Μηδενικός χρόνος νοσηλείας.
 • Μηδενικό κόστος αποθεραπείας.
 • Έχει λογικό κόστος.
 • Ο ασθενής δύναται να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες του.

Είπαν για εμάς

IOANNA ANDREOU

Εγώ τον γιατρό δεν τον ήξερα. Είχα φοβερό πρόβλημα με μια αιμορροΐδα και καθώς δεν ήξερα κανέναν γιατρό το έψαξα στο ίντερνετ ειλικρινά με κάθε επιφύλαξη. Αλλά είχα τέτοιο πρόβλημα που οι κρέμες και τα γιατροσόφια δεν επαρκούσαν. Έμεινα πολύ ευχαριστημένη. Καλός άνθρωπος, καλός γιατρός μέχρι να μην έχω πια κανένα πρόβλημα. Δε μετά την επέμβαση γύρισα αμέσως στην καθημερινότητα μου, χωρίς φάρμακα χωρίς πόνο. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

Ευθύμης Καρδαράς

Επαγγελματίας και ανθρώπινος ! Ασχολείται με τη λεπτομέρεια, ενημερώνει με υπομονή και επαρκώς. Από την πρώτη συνάντηση είναι αντιληπτό ότι είναι γνώστης της ειδικότητάς του . Τέλος αξίζει να επισημανθεί πως , κάνει από μόνος του follow up για να μάθει για την εξέλιξη της ανάρρωσης - αποθεραπείας. Ενδιαφέρεται ειλικρινά για τον άνθρωπο. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

Nikolaos Panagiotakos

Καταπληκτικός γιατρός! Μου ενέπνευσε σιγουριά και εμπιστοσύνη από τη πρώτη στιγμή και με έπαιρνε τηλέφωνο καθημερινά μετά το χειρουργείο για μέρες να δει πως είμαι.
Δίπλα στον ασθενή από πρώτη στιγμή και για όσο χρειαστεί, πάντα ευγενικός και πρόθυμος να απαντήσει σε κάθε ερώτηση με υπομονή.

Μαρία Αττιλάκου

Αδιαμφισβήτητα εξαιρετικός επιστήμονας, μα πάνω από όλα άνθρωπος! Παρόλο το φόβο για ένα χειρουργείο, δίπλα του μόνο ασφάλεια μπορείς να νιώσεις! Αναλυτικός και κατατοπιστικός! Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την ποιότητα ζωής που μου προσέφερε αλλά και γιατί ήταν δίπλα μου με καθημερινή επικοινωνία για την πορεία μου και την κάθε ανησυχία μου!

Αθανάσιος Μασιάλας

Εξαιρετικός άνθρωπος και επιστήμονας. Τον διακρίνει η υπευθυνότητα και το ενδιαφέρον για τις περιπτώσεις που αναλαμβάνει. Η επικοινωνία ήταν ουσιαστική από την ημέρα της επίσκεψης στο ιατρείο μέχρι και για όσο διάστημα χρειάστηκε μετά την επέμβαση ώστε να είναι βέβαιο ότι η ανάρωση γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Τον ευχαριστώ πραγματικά και θα τον συνέστηνα ανεπιφύλακτα.

Close Menu
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ