Skip to main content

25

Χρόνια Εμπειρίας

7000

Θεραπείες Laser

100

Επιτυχία

25

Χρόνια Εμπειρίας

7000

Θεραπείες Laser

Τα θηλώματα είναι μικρές, στρογγυλές, ανώδυνες προσεκβολές του δέρματος που αναπτύσσονται στο δέρμα και προκαλούνται από τον ιό HPV (Ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων, στελέχη 6 & 11). Συνδέονται με το δέρμα μέσω ενός μικρού και λεπτού μίσχου. Η εμφάνισή τους είναι ιδιαίτερα συχνή σε άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών.    

Παρότι τα θηλώματα δεν είναι τόσο μεταδοτικά όσο τα κονδυλώματα και οι μυρμηκιές, μπορούν να μεγαλώνουν, να πολλαπλασιάζονται και να προκαλούν έντονο κνησμό, αίσθημα καύσου, να τραυματίζονται εύκολα οδηγώντας σε αιμορραγία και επιμολύνσεις.

Η εξάχνωση των θηλωμάτων με χρήση LASER αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη μέθοδο αντιμετώπισης με άριστο αισθητικό αποτέλεσμα και ελαχιστοποιημένη πιθανότητα υποτροπής.

Που αναπτύσσονται;

Πολλές φορές, τα θηλώματα συγχέονται με σπίλους και αρκετοί τα θεωρούν «κρεατοελιές». Συνήθως, έχουν το χρώμα του δέρματος, αλλά μπορεί να είναι και σκουρόχρωμα. Η ανάπτυξη των θηλωμάτων συμβαίνει σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος, με πιο συχνές τις θερμές και υγρές περιοχές, εκεί που η επιδερμίδα δημιουργεί πτυχές, όπως:

 • Πρόσωπο (μάτι, βλέφαρο, θηλώματα στόματος)
 • Αυχένας
 • Μασχάλες
 • Βουβωνική χώρα
 • Μηροί
 • Κάτω από το στήθος

Τι τα προκαλεί;

Τα θηλώματα, όπως και τα κονδυλώματα και οι μυρμηκιές, οφείλονται στον Ιό των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων (HPV). Πιο συγκεκριμένα, οφείλονται σε δύο στελέχη του:

 • HPV τύπος 6
 • HPV τύπος 11

Τα στελέχη αυτά, αναφέρονται ως χαμηλού κινδύνου, γι’ αυτό και σπάνια εκδηλώνεται δυσπλασία ή καρκίνος του δέρματος πάνω σε αυτά.

Επίσης, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, η παρουσία πολλαπλών θηλωμάτων συσχετίζεται με τον διαβήτη, την παχυσαρκία και την υπερλιπιδαιμία (υψηλά τριγλυκερίδια).

Τα θηλώματα αναπτύσσονται συχνά και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτό συμβαίνει λόγω της διακύμανσης των ορμονών και της αύξησης του βάρους.

Σπανιότερα, η ανάπτυξη των θηλωμάτων μπορεί να αποτελέσει σημάδι διαφόρων  ενδοκρινολογικών διαταραχών.

Επιπρόσθετα, μπορούν να πολλαπλασιαστούν και να εξαπλωθούν στο ίδιο άτομο έπειτα από ερεθισμό της περιοχής (τραύμα, τρίψιμο και οτιδήποτε προκαλεί μικροτραυματισμό στο δέρμα).   

Θηλώματα - Ποια είναι τα συμπτώματα;

Τα θηλώματα αρχικά μπορεί να μην είναι εμφανή με γυμνό μάτι και δεν εμφανίζουν συμπτώματα. Ωστόσο, καθώς μεγαλώνουν ή πολλαπλασιάζονται, προκαλούν κνησμό (φαγούρα) και αίσθημα καύσου (κάψιμο). Μάλιστα, όταν το μέγεθος των θηλωμάτων αυξηθεί σημαντικά, ενώ σε περίπτωση που τραυματιστούν, μπορεί να οδηγήσουν σε:

 • Οίδημα
 • Άλγος
 • Ερυθρότητα
 • Αιμορραγία

Η επίσκεψη σε εξειδικευμένο γενικό Χειρουργό θα πρέπει να γίνεται αμέσως μόλις εμφανιστούν τα θηλώματα. Μέσω της κλινικής εξέτασης, ο γιατρός μπορεί να διακρίνει την πάθηση, αλλά και να διασταυρώσει την ύπαρξη άλλων δερματικών παθήσεων (κονδυλώματα, σπίλοι), οι οποίες μπορεί να μοιάζουν με τα θηλώματα. Σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο, θα παραπέμψει τον ασθενή για επιπλέον εξετάσεις.

Θηλώματα: Πώς αφαιρούνται;

Τα θηλώματα αφαιρούνται από εξειδικευμένο ιατρό εφαρμόζοντας μεθόδους, όπως είναι:

 • Laser

Η δέσμη του laser στοχεύει με ακρίβεια τα θηλώματα καταστρέφοντας τα χωρίς να αφήνει σημάδια.

 • Κρυοπηξία

Τα θηλώματα ψύχονται με υγρό άζωτο σε χαμηλή θερμοκρασία και καταστρέφονται.

 • Ηλεκτροδιαθερμία

Τα θηλώματα καίγονται με ηλεκτρική ενέργεια υψηλής συχνότητας.

 • Απολίνωση

Το θήλωμα δένεται με χειρουργικό νήμα. Η ροή του αίματος διακόπτεται στο σημείο που βρίσκεται το θήλωμα με αποτέλεσμα την εξάλειψή του.

 • Χειρουργική αφαίρεση

Τα μεγάλα σε μέγεθος θηλώματα, τα οποία έχουν εξελιχθεί σε ακροχορδώνες ή κρεμάμενη τέρμινθο αντιμετωπίζονται χειρουργικά, μόνο εάν ο ιατρός δεν επιλέξει το laser.

Ο εξειδικευμένος γενικός Χειρουργός, Δρ. Αθανάσιος Δερβίσογλου, εφαρμόζει το καινοτόμο χειρουργικό Laser διοξειδίου του άνθρακα (Laser CO2) για την αφαίρεση των θηλωμάτων. Η σύγχρονη και αποτελεσματική εξαχνωση των θηλωμάτων με λέιζερ προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα για τον ασθενή:

 • Ανώδυνη επέμβαση
 • Αναίμακτη τεχνική
 • Σύντομος επεμβατικός χρόνος
 • Δεν προκαλούνται ουλές
 • Ο ασθενής επιστρέφει αμέσως στις καθημερινές του δραστηριότητες και μπορεί να κάνει μπάνιο την ίδια ημέρα

Είπαν για εμάς

IOANNA ANDREOU

Εγώ τον γιατρό δεν τον ήξερα. Είχα φοβερό πρόβλημα με μια αιμορροΐδα και καθώς δεν ήξερα κανέναν γιατρό το έψαξα στο ίντερνετ ειλικρινά με κάθε επιφύλαξη. Αλλά είχα τέτοιο πρόβλημα που οι κρέμες και τα γιατροσόφια δεν επαρκούσαν. Έμεινα πολύ ευχαριστημένη. Καλός άνθρωπος, καλός γιατρός μέχρι να μην έχω πια κανένα πρόβλημα. Δε μετά την επέμβαση γύρισα αμέσως στην καθημερινότητα μου, χωρίς φάρμακα χωρίς πόνο. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

Ευθύμης Καρδαράς

Επαγγελματίας και ανθρώπινος ! Ασχολείται με τη λεπτομέρεια, ενημερώνει με υπομονή και επαρκώς. Από την πρώτη συνάντηση είναι αντιληπτό ότι είναι γνώστης της ειδικότητάς του . Τέλος αξίζει να επισημανθεί πως , κάνει από μόνος του follow up για να μάθει για την εξέλιξη της ανάρρωσης - αποθεραπείας. Ενδιαφέρεται ειλικρινά για τον άνθρωπο. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

Nikolaos Panagiotakos

Καταπληκτικός γιατρός! Μου ενέπνευσε σιγουριά και εμπιστοσύνη από τη πρώτη στιγμή και με έπαιρνε τηλέφωνο καθημερινά μετά το χειρουργείο για μέρες να δει πως είμαι.
Δίπλα στον ασθενή από πρώτη στιγμή και για όσο χρειαστεί, πάντα ευγενικός και πρόθυμος να απαντήσει σε κάθε ερώτηση με υπομονή.

Μαρία Αττιλάκου

Αδιαμφισβήτητα εξαιρετικός επιστήμονας, μα πάνω από όλα άνθρωπος! Παρόλο το φόβο για ένα χειρουργείο, δίπλα του μόνο ασφάλεια μπορείς να νιώσεις! Αναλυτικός και κατατοπιστικός! Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την ποιότητα ζωής που μου προσέφερε αλλά και γιατί ήταν δίπλα μου με καθημερινή επικοινωνία για την πορεία μου και την κάθε ανησυχία μου!

Αθανάσιος Μασιάλας

Εξαιρετικός άνθρωπος και επιστήμονας. Τον διακρίνει η υπευθυνότητα και το ενδιαφέρον για τις περιπτώσεις που αναλαμβάνει. Η επικοινωνία ήταν ουσιαστική από την ημέρα της επίσκεψης στο ιατρείο μέχρι και για όσο διάστημα χρειάστηκε μετά την επέμβαση ώστε να είναι βέβαιο ότι η ανάρωση γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Τον ευχαριστώ πραγματικά και θα τον συνέστηνα ανεπιφύλακτα.

Close Menu
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ