Skip to main content

25

Χρόνια Εμπειρίας

7000

Θεραπείες Laser

100

Επιτυχία

25

Χρόνια Εμπειρίας

7000

Θεραπείες Laser

Η είσφρυση όνυχος ή ονυχοκρύπτωση αποτελεί μία από τις πιο συχνές φλεγμονές των νυχιών, και ιδίως του πρώτου, μεγάλου δακτύλου του ποδιού. Όταν το νύχι εισέρχεται στο δέρμα του δακτύλου, αναπτύσσεται οίδημα, απόστημα και κοκκίωμα, το οποίο εάν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα και αποτελεσματικά, μπορεί να εξελιχθεί σε μόνιμη παραμόρφωση του νυχιού, αλλά και σε άλλες πιο σοβαρές βλάβες.


Ο Δρ. Αθανάσιος Δερβίσογλου εφαρμόζει ειδική θεραπεία με Laser, η οποία είναι ανώδυνη, σύντομη (διάρκειας 5-10 λεπτών) και γίνεται με τοπική αναισθησία στο ιατρείο, χωρίς τομές και ράμματα, ενώ ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στο καθημερινό του πρόγραμμα.

 

Είσφρυση Όνυχος: Τι είναι;

Η εισβολή του άκρου του νυχιού στο δέρμα με ή χωρίς ταυτόχρονη παράσυρση μικροβίων, ονομάζεται  Είσφρυση όνυχος ή ονυχοκρύπτωση. Αυτή η κατάσταση οδηγεί σε φλεγμονή του δακτύλου, η οποία εκδηλώνεται με τοπικό οίδημα, ερυθρότητα, πόνο και συχνά εκροή ορώδους ή πυώδους υγρού προκαλώντας βλάβες στους ιστούς γύρω από το νύχι. Τονίζεται ότι, ασθενείς που ανήκουν σε ευπαθή ομάδα και εμφανίζουν συχνές υποτροπές, πρέπει άμεσα να προχωρήσουν σε ριζική αντιμετώπιση της φλεγμονής του δαχτύλου.

Η είσφρυση όνυχος παρουσιάζεται σε όλες τις ηλικίες και ταλαιπωρεί σημαντικά τους πάσχοντες. Η εξέταση από κάποιον ειδικό και η εφαρμογή της κατάλληλης θεραπευτικής αγωγής είναι απαραίτητες.

Τι προκαλεί την Είσφρυση Όνυχος;

Τα αίτια της είσφρυσης όνυχος είναι ποικίλα, ενώ ορισμένα από αυτά είναι πιθανό να συνυπάρχουν σε κάποιους πάσχοντες:

 • Χρήση ακατάλληλων παπουτσιών
 • Το λανθασμένο κόψιμο των νυχιών
 • Ανατομικές παραλλαγές όπως η γαμψονυχία, δηλαδή η αυξημένη κυρτότητα των νυχιών σε τέτοιο βαθμό ώστε να εισχωρούν στο δέρμα καθώς αναπτύσσονται
 • Οι κακές συνθήκες υγιεινής και ο ελλιπής αερισμός των δακτύλων
 • Η κληρονομική προδιάθεση
 • Διάφορες παθήσεις του μεγάλου δακτύλου και των νυχιών π.χ. βακτηριακές ή μυκητιασικές λοιμώξεις
 • Οι τραυματισμοί
 • Η υπεριδρωσία των δακτύλων
 • Η παχυσαρκία
 • Διάφορες φάσεις ορμονικών μεταβολών στις γυναίκες (έναρξη της περιόδου, εγκυμοσύνη, λοχεία, εμμηνόπαυση)
 • Η λήψη ρετινοειδών (φάρμακα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση παθήσεων του δέρματος όπως η ακμή)
 • Η λήψη χημειοθεραπευτικής αγωγής

Στάδια της φλεγμονής – Συμπτώματα

Ανάλογα με την βαρύτητά της, η είσφρυση όνυχος κατατάσσεται σε τρία στάδια:

 1. Είσφρυση όνυχος 1ου βαθμού, όπου εμφανίζεται ήπια φλεγμονή, η οποία προκαλεί οίδημα (πρήξιμο) του παρωνυχίου, δηλαδή της περιοχής που βρίσκεται στα πλάγια του νυχιού. Ενδέχεται να συνυπάρχουν ερυθρότητα και άλγος κατά την άσκηση πίεσης στο παρωνύχιο.
 2. Είσφρυση όνυχος 2ου βαθμού, στην οποία τα συμπτώματα της φλεγμονής (οίδημα, ερυθρότητα, άλγος) είναι εντονότερα. Σε αυτό το στάδιο και σε περίπτωση επιμόλυνσης, εμφανίζεται εκροή ορώδους ή ακόμα και δύσοσμου πυώδους υγρού.
 3. Είσφρυση όνυχος 3ου βαθμού, όπου υπάρχει χρόνια φλεγμονή. Ο πόνος είναι οξύς και η παραγωγή υγρού συνεχής. Παράλληλα μπορεί να σχηματιστεί υπερτροφικός κοκκιώδης ιστός, καθώς ο οργανισμός προσπαθεί να θεραπεύσει τη φλεγμονή και το τραύμα.

Ονυχοκρύπτωση: Αντιμετώπιση – Θεραπεία

Στο αρχικό στάδιο, η αντιμετώπιση της είσφρυσης ονύχος είναι συντηρητική, με αντιβίωση και τοπική αντισηψία. Επίσης προτείνονται συχνά ποδόλουτρα με αντισηπτικό υγρό, εφαρμογή άνετων παπουτσιών και λήψη αντιφλεγμονωδών όταν συνυπάρχει πόνος.

Στο δεύτερο και τρίτο στάδιο, η φλεγμονή έχει εξελιχθεί και τη λύση δίνει η χειρουργική επέμβαση, όπου αφαιρείται το τμήμα του νυχιού που προκαλεί το πρόβλημα. Η ονυχεκτομή (αφαίρεση νυχιού) διενεργείται με τοπική αναισθησία, έχει μηδαμινό μετεγχειρητικό πόνο και αποτελεί την οριστική λύση του προβλήματος. Ο ασθενής αμέσως μετά μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες, φορώντας ανοικτά, άνετα παπούτσια. Με τη χειρουργική επέμβαση επιτυγχάνεται η πλήρης ίαση.

Η ονυχοπλαστική με χρήση χειρουργικού Laser διοξειδίου του άνθρακα (CO2) αποτελεί την πλέον σύγχρονη μέθοδο αντιμετώπισης της νόσου, γίνεται αναίμακτα, δεν επιφέρει μετεγχειρητικό πόνο και έχει άριστο αισθητικό αποτέλεσμα. χωρίς τομές και ράμματα.

Πλεονεκτήματα της χρήσης του Laser στη θεραπεία της Είσφρυσης Όνυχος

Με το χειρουργικό Laser διοξειδίου του άνθρακα (CO2) πραγματοποιείται λεπτομερής τμηματική ονυχοπλαστική.

Η διαδικασία διαρκεί μόλις 5-10 λεπτά και στη συνέχεια ο ασθενής αποχωρεί από το ιατρείο, λαμβάνοντας τις απαραίτητες μετεγχειρητικές οδηγίες. Η χρήση του laser στη θεραπεία της είσφρυσης όνυχος:

 • Είναι ανώδυνη,
 • Αναίμακτη,
 • Σύντομη (διαρκεί 5-10 λεπτά) και Ασφαλής
 • Γίνεται με τοπική αναισθησία
 • Δεν χρειάζονται αλλαγές
 • Δεν απαιτείται λήψη αναλγητικών
 • Επιτρέπει την άμεση επιστροφή του ασθενή στην εργασία του και στις καθημερινές του δραστηριότητες την ίδια μέρα
 • Προσφέρει άριστο αισθητικό αποτέλεσμα
 • Μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες υποτροπής
 • Είναι ιδανική τεχνική και για υποτροπές
 • Απαιτεί μηδενικό χρόνο νοσηλείας, μηδενικό κόστος αποθεραπείας

Είπαν για εμάς

IOANNA ANDREOU

Εγώ τον γιατρό δεν τον ήξερα. Είχα φοβερό πρόβλημα με μια αιμορροΐδα και καθώς δεν ήξερα κανέναν γιατρό το έψαξα στο ίντερνετ ειλικρινά με κάθε επιφύλαξη. Αλλά είχα τέτοιο πρόβλημα που οι κρέμες και τα γιατροσόφια δεν επαρκούσαν. Έμεινα πολύ ευχαριστημένη. Καλός άνθρωπος, καλός γιατρός μέχρι να μην έχω πια κανένα πρόβλημα. Δε μετά την επέμβαση γύρισα αμέσως στην καθημερινότητα μου, χωρίς φάρμακα χωρίς πόνο. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

Ευθύμης Καρδαράς

Επαγγελματίας και ανθρώπινος ! Ασχολείται με τη λεπτομέρεια, ενημερώνει με υπομονή και επαρκώς. Από την πρώτη συνάντηση είναι αντιληπτό ότι είναι γνώστης της ειδικότητάς του . Τέλος αξίζει να επισημανθεί πως , κάνει από μόνος του follow up για να μάθει για την εξέλιξη της ανάρρωσης - αποθεραπείας. Ενδιαφέρεται ειλικρινά για τον άνθρωπο. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

Nikolaos Panagiotakos

Καταπληκτικός γιατρός! Μου ενέπνευσε σιγουριά και εμπιστοσύνη από τη πρώτη στιγμή και με έπαιρνε τηλέφωνο καθημερινά μετά το χειρουργείο για μέρες να δει πως είμαι.
Δίπλα στον ασθενή από πρώτη στιγμή και για όσο χρειαστεί, πάντα ευγενικός και πρόθυμος να απαντήσει σε κάθε ερώτηση με υπομονή.

Μαρία Αττιλάκου

Αδιαμφισβήτητα εξαιρετικός επιστήμονας, μα πάνω από όλα άνθρωπος! Παρόλο το φόβο για ένα χειρουργείο, δίπλα του μόνο ασφάλεια μπορείς να νιώσεις! Αναλυτικός και κατατοπιστικός! Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την ποιότητα ζωής που μου προσέφερε αλλά και γιατί ήταν δίπλα μου με καθημερινή επικοινωνία για την πορεία μου και την κάθε ανησυχία μου!

Αθανάσιος Μασιάλας

Εξαιρετικός άνθρωπος και επιστήμονας. Τον διακρίνει η υπευθυνότητα και το ενδιαφέρον για τις περιπτώσεις που αναλαμβάνει. Η επικοινωνία ήταν ουσιαστική από την ημέρα της επίσκεψης στο ιατρείο μέχρι και για όσο διάστημα χρειάστηκε μετά την επέμβαση ώστε να είναι βέβαιο ότι η ανάρωση γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Τον ευχαριστώ πραγματικά και θα τον συνέστηνα ανεπιφύλακτα.

Close Menu
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ