Skip to main content

25

Χρόνια Εμπειρίας

7000

Θεραπείες Laser

100

Επιτυχία

25

Χρόνια Εμπειρίας

7000

Θεραπείες Laser

Η ελαστική πτυχή του δέρματος που ενώνει τη βάλανο (κάτω πλευρά της κεφαλής του πέους) με την εσωτερική επιφάνεια της ακροποσθίας (το τμήμα του δέρματος που καλύπτει την κεφαλή του πέους) ονομάζεται χαλινός. Η λειτουργία του χαλινού είναι να βοηθά την ακροποσθία, ώστε να απελευθερώνεται το κεφάλι του πέους.

Τι είναι ο Βραχύς Χαλινός Πέους;

Ο βραχύς χαλινός του πέους αναφέρεται στην κατάσταση εκείνη όπου η πτυχή του δέρματος είναι τόσο μικρή, που καταλήγει να περιορίζει την κίνηση της  ακροποσθίας, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η αποκάλυψη της κεφαλής του πέους. Αυτό προκαλεί δυσφορία ή πόνο κατά τη στύση ή τη σεξουαλική επαφή.

Ο βραχύς χαλινός παρατηρείται, τόσο σε ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε  περιτομή, όσο και σε άνδρες με φυσιολογική ακροποσθία.

Χαλινός Πέους & Συμπτώματα

Μικρές ανατομικές παραλλαγές του χαλινού μπορεί να προκαλέσουν κατά τη διάρκεια στύσης ή σεξουαλικής επαφής, τραυματισμό, καθώς και μερική ή ολική ρήξη (σκίσιμο) του χαλινού. Αποτέλεσμα των προαναφερθέντων μπορεί να είναι η μόλυνση, η μικρού ή μεγάλου βαθμού αιμορραγία και ο πόνος.

Μεγαλύτερες ανατομικές δυσμορφίες με κυριότερη τον βραχύ (κοντό) χαλινό, είναι πιο εύκολο να προκαλέσουν εντονότερα προβλήματα όπως ο πόνος κατά την στύση και την επαφή, η κάμψη (γωνίωση) της βαλάνου σε σχέση με το σώμα του πέους, η μεγάλου βαθμού αιμορραγία σε περίπτωση ρήξης, η ατελής σκλήρυνση του πέους κατά τη στύση, ενώ μπορεί να οδηγήσει και σε φίμωση.

Σε γενικές γραμμές, απαιτείται θεραπεία για το βραχύ χαλινό, καθώς στην περιοχή μπορεί να αναπτυχθούν κονδυλώματα πέους, λόγω των συχνών τραυματισμών.

Θεραπεία Χαλινού Πέους

Η εξάχνωση (αφαίρεση με εξαέρωση) του χαλινού με χρήση LASER CO2 αποτελεί την πλέον σύγχρονη μέθοδο αντιμετώπισης με κύρια πλεονεκτήματα:

  • Το μικρό επεμβατικό χρόνο
  • Την αποφυγή χρήσης ραμμάτων
  • Την μείωση της απώλειας αίματος
  • Την μείωση του χρόνου επούλωσης
  • Το άριστο αισθητικό αποτέλεσμα
  • Την εξάλειψη του μετεγχειρητικού πόνου
  • Την ανεπηρέαστη λειτουργία ούρησης
  • Την άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες

Είπαν για εμάς

IOANNA ANDREOU

Εγώ τον γιατρό δεν τον ήξερα. Είχα φοβερό πρόβλημα με μια αιμορροΐδα και καθώς δεν ήξερα κανέναν γιατρό το έψαξα στο ίντερνετ ειλικρινά με κάθε επιφύλαξη. Αλλά είχα τέτοιο πρόβλημα που οι κρέμες και τα γιατροσόφια δεν επαρκούσαν. Έμεινα πολύ ευχαριστημένη. Καλός άνθρωπος, καλός γιατρός μέχρι να μην έχω πια κανένα πρόβλημα. Δε μετά την επέμβαση γύρισα αμέσως στην καθημερινότητα μου, χωρίς φάρμακα χωρίς πόνο. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

Ευθύμης Καρδαράς

Επαγγελματίας και ανθρώπινος ! Ασχολείται με τη λεπτομέρεια, ενημερώνει με υπομονή και επαρκώς. Από την πρώτη συνάντηση είναι αντιληπτό ότι είναι γνώστης της ειδικότητάς του . Τέλος αξίζει να επισημανθεί πως , κάνει από μόνος του follow up για να μάθει για την εξέλιξη της ανάρρωσης - αποθεραπείας. Ενδιαφέρεται ειλικρινά για τον άνθρωπο. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

Nikolaos Panagiotakos

Καταπληκτικός γιατρός! Μου ενέπνευσε σιγουριά και εμπιστοσύνη από τη πρώτη στιγμή και με έπαιρνε τηλέφωνο καθημερινά μετά το χειρουργείο για μέρες να δει πως είμαι.
Δίπλα στον ασθενή από πρώτη στιγμή και για όσο χρειαστεί, πάντα ευγενικός και πρόθυμος να απαντήσει σε κάθε ερώτηση με υπομονή.

Μαρία Αττιλάκου

Αδιαμφισβήτητα εξαιρετικός επιστήμονας, μα πάνω από όλα άνθρωπος! Παρόλο το φόβο για ένα χειρουργείο, δίπλα του μόνο ασφάλεια μπορείς να νιώσεις! Αναλυτικός και κατατοπιστικός! Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την ποιότητα ζωής που μου προσέφερε αλλά και γιατί ήταν δίπλα μου με καθημερινή επικοινωνία για την πορεία μου και την κάθε ανησυχία μου!

Αθανάσιος Μασιάλας

Εξαιρετικός άνθρωπος και επιστήμονας. Τον διακρίνει η υπευθυνότητα και το ενδιαφέρον για τις περιπτώσεις που αναλαμβάνει. Η επικοινωνία ήταν ουσιαστική από την ημέρα της επίσκεψης στο ιατρείο μέχρι και για όσο διάστημα χρειάστηκε μετά την επέμβαση ώστε να είναι βέβαιο ότι η ανάρωση γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Τον ευχαριστώ πραγματικά και θα τον συνέστηνα ανεπιφύλακτα.

Close Menu
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ