Skip to main content

25

Χρόνια Εμπειρίας

7000

Θεραπείες Laser

100

Επιτυχία

25

Χρόνια Εμπειρίας

7000

Θεραπείες Laser

Η φίμωση είναι η στένωση της δερματικής πτυχής που βρίσκεται στην ακροποσθία (δέρμα που καλύπτει τη βάλανο), με αποτέλεσμα την αδυναμία αποκάλυψης της βαλάνου (κεφαλή του πέους) μετά από έλξη της πόσθης (δέρμα που καλύπτει το πέος) προς τη βάση του πέους. Η φίμωση είναι πολύ συχνή πάθηση, τόσο στα παιδιά, όσο και στους ενήλικες.

Αίτια εμφάνισης

Κατά τη νεογνική ηλικία 50% των αγοριών έχουν φίμωση. Είναι κάτι το αναμενόμενο, ενώ με την πάροδο του χρόνου θα αποκατασταθεί αυτόματα. Στους ενήλικες οφείλεται σε βαλανοποσθίτιδα, (χρόνια φλεγμονή της περιοχής), σε κακώσεις ή τραυματισμούς της περιοχής, στα πλαίσια μιας συστηματικής νόσου (π.χ. σακχαρώδης διαβήτης), καθώς επίσης και σε κακή υγιεινή.

Συμπτώματα

Ορισμένα από τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας άνδρας με φίμωση είναι:

 • αυτόματος πόνος
 • πόνος κατά την σεξουαλική επαφή
 • φλεγμονές της βαλάνου και της ακροποσθίας (βαλανοποσθίτιδα)
 • σχηματισμός ραγάδων
 • μικρή διάρκεια στύσης

παραφίμωση (επείγουσα κατάσταση λόγω μειωμένης αιματικής ροής)

Η φίμωση μπορεί να υποκρύπτει καρκίνο του πέους, ειδικά σε περιπτώσεις στις οποίες δεν έχει αποκαλυφθεί η βάλανος για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Φίμωση: Θεραπεία

Η πλαστική της ακροποσθίας με χρήση LASER CO2 αποτελεί την πλέον σύγχρονη μέθοδο αντιμετώπισης της φίμωσης με αρκετά πλεονεκτήματα όπως:

 • Μικρός επεμβατικός χρόνος
 • Μείωση της απώλειας αίματος
 • Μείωση του χρόνου επούλωσης
 • Άριστο αισθητικό αποτέλεσμα
 • Εξάλειψη του μετεγχειρητικού πόνου
 • Ανεπηρέαστη λειτουργία ούρησης
 • Άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τη διεθνή ιατρική βιβλιογραφία, οι επεμβάσεις κατά της φίμωσης προσδίδουν στον ασθενή ένα δίχτυ προστασίας κατά των περισσότερων σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Είπαν για εμάς

IOANNA ANDREOU

Εγώ τον γιατρό δεν τον ήξερα. Είχα φοβερό πρόβλημα με μια αιμορροΐδα και καθώς δεν ήξερα κανέναν γιατρό το έψαξα στο ίντερνετ ειλικρινά με κάθε επιφύλαξη. Αλλά είχα τέτοιο πρόβλημα που οι κρέμες και τα γιατροσόφια δεν επαρκούσαν. Έμεινα πολύ ευχαριστημένη. Καλός άνθρωπος, καλός γιατρός μέχρι να μην έχω πια κανένα πρόβλημα. Δε μετά την επέμβαση γύρισα αμέσως στην καθημερινότητα μου, χωρίς φάρμακα χωρίς πόνο. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

Ευθύμης Καρδαράς

Επαγγελματίας και ανθρώπινος ! Ασχολείται με τη λεπτομέρεια, ενημερώνει με υπομονή και επαρκώς. Από την πρώτη συνάντηση είναι αντιληπτό ότι είναι γνώστης της ειδικότητάς του . Τέλος αξίζει να επισημανθεί πως , κάνει από μόνος του follow up για να μάθει για την εξέλιξη της ανάρρωσης - αποθεραπείας. Ενδιαφέρεται ειλικρινά για τον άνθρωπο. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

Nikolaos Panagiotakos

Καταπληκτικός γιατρός! Μου ενέπνευσε σιγουριά και εμπιστοσύνη από τη πρώτη στιγμή και με έπαιρνε τηλέφωνο καθημερινά μετά το χειρουργείο για μέρες να δει πως είμαι.
Δίπλα στον ασθενή από πρώτη στιγμή και για όσο χρειαστεί, πάντα ευγενικός και πρόθυμος να απαντήσει σε κάθε ερώτηση με υπομονή.

Μαρία Αττιλάκου

Αδιαμφισβήτητα εξαιρετικός επιστήμονας, μα πάνω από όλα άνθρωπος! Παρόλο το φόβο για ένα χειρουργείο, δίπλα του μόνο ασφάλεια μπορείς να νιώσεις! Αναλυτικός και κατατοπιστικός! Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την ποιότητα ζωής που μου προσέφερε αλλά και γιατί ήταν δίπλα μου με καθημερινή επικοινωνία για την πορεία μου και την κάθε ανησυχία μου!

Αθανάσιος Μασιάλας

Εξαιρετικός άνθρωπος και επιστήμονας. Τον διακρίνει η υπευθυνότητα και το ενδιαφέρον για τις περιπτώσεις που αναλαμβάνει. Η επικοινωνία ήταν ουσιαστική από την ημέρα της επίσκεψης στο ιατρείο μέχρι και για όσο διάστημα χρειάστηκε μετά την επέμβαση ώστε να είναι βέβαιο ότι η ανάρωση γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Τον ευχαριστώ πραγματικά και θα τον συνέστηνα ανεπιφύλακτα.

Close Menu
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ