Κονδυλώματα Πέους

Ορισμός
Έως τώρα έχουν αναγνωρισθεί 120 στελέχη του ιού HPV που προσβάλλουν τον άνθρωπο. Μόλις 40 εξ αυτών είναι σεξουαλικώς μεταδιδόμενοι και ελάχιστοι προκαλούν κ01ονδυλώματα. Όταν προσβάλλεται το δέρμα, τότε μιλάμε για μυρμηκιες ή θηλωματα, ενώ η επιμόλυνση των βλεννογόνου δημιουργεί τα κονδυλώματα τα οποία είναι διογκώσεις που εντοπίζονται κυρίως στον βλεννογόνο του πέους, του ορθού και του αιδοίου. Χωρίζονται σε οξυτενή που δεν προκαλούν καρκίνο (στελέχη 6 και 11) και επίπεδα που θεωρούνται προκαρκινικές αλλοιώσεις και δυνητικά μπορούν να οδηγήσουν σε καρκίνο τραχήλου της μήτρας (στελέχη 16 και 18). Οι ασθενείς με κονδυλώματα ενδέχεται να εμφανίζουν μυρμηκίες στο δέρμα γύρω από τον προσβεβλημένο βλεννογόνο (πρωκτός, εφήβαιο, μηροβουβωνικές πτυχές, περίνεο, δέρμα πέους, περιπρωκτικά, περιαιδοιΐκά).

Προβλήματα της νόσου
Τα κονδυλώματα είναι εξαιρετικά μεταδοτικά, μπορεί να προκαλέσουν εξελκώσεις με ακόλουθη αιμορραγία και επιμόλυνση, καθώς και να λάβουν γιγαντιαίο μέγεθος, να οδηγήσουν σε ψυχολογικά προβλήματα, σε δυσπλασίες και δυστυχώς κάποια από αυτά σε καρκίνο της προσβεβλημένης περιοχής.

adenes

Θεραπεία
Η εξάχνωση των κονδυλωμάτων με χρήση LASER αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη μέθοδο αντιμετώπισης με άριστο αισθητικό αποτέλεσμα, γρήγορη επούλωση και ελαχιστοποιημένη πιθανότητα υποτροπής. Σημειώνεται ότι η έγκαιρη αντιμετώπιση αποτελεί σημαντικό παράγοντα που οδηγεί σε δραματική μείωση, τόσο της πιθανότητας καρκινογένεσης, όσο και της πιθανότητας υποτροπής.

Καλέστε μας στο 210 7700200 ή στο 697 2222200 για όποια απορία σας ή πρόβλημα αντιμετωπίζετε.

Για να επικοινωνήσετε ηλεκτρονικά μαζί μας μπορείτε να συμπληρώσετε την φόρμα εδώ

Hot Topic

  • Αιμορροΐδες
    Αιμορροΐδες Ορισμός Οι αιμορροΐδες υπάρχουν σε όλους τους ανθρώπους από τη γέννηση τους και είναι το σύνολο των αγγείων (ή αλλιώς:…

Testimonials