Skip to main content

25

Χρόνια Εμπειρίας

7000

Θεραπείες Laser

100

Επιτυχία

25

Χρόνια Εμπειρίας

7000

Θεραπείες Laser

Καρκίνος Μαστού

Σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία, το 12% των γυναικών θα αναπτύξει καρκίνο του μαστού. Τονίζεται ότι το 1% των συνολικών ασθενών με όγκο στο μαστό, αφορά σε ανδρικό πληθυσμό.

Τα τελευταία χρόνια η ραγδαία εξέλιξη των ακτινοδιαγνωστικών τεχνικών όσον αφορά τη μαστολογία, ο τακτικός έλεγχος, αλλά και οι εξελίξεις στην χειρουργική του μαστού, έχουν βελτιώσει αρκετά την αντιμετώπιση των παθήσεων του μαστού.

Επίσης η εμπλοκή της πλαστικής χειρουργικής στην αποκατάσταση του μαστού μετά από ογκολογικές επεμβάσεις, έχει βοηθήσει, τόσο στο αισθητικό, όσο και στο ψυχολογικό κομμάτι που συνοδεύει συχνά αυτές τις παθήσεις.

Τέλος νεότερες τεχνικές όπως η ογκοπλαστική χειρουργική, ή Χειρουργική Μαστού (μαστεκτομή ή ογκεκτομή) και η ανίχνευση του φρουρού λεμφαδένα που καθορίζει την αναγκαιότητα λεμφαδενικού καθαρισμού, η ανίχνευση ομάδων υψηλού κινδύνου και ο γονιδιακός έλεγχος, έχουν βοηθήσει ώστε να μειωθεί κατά πολύ η βαρύτητα των επεμβάσεων που αφορούν το μαστό.

 

Χειρουργική Μαστού. Τι είναι;

Ογκεκτομή ή μερική μαστεκτομή ονομάζεται η συντηρητική χειρουργική επέμβαση του μαστού, η οποία αφορά την αφαίρεση της κακοήθειας μαζί με ποσότητα φυσιολογικού μαστού (μαζικού αδένα). Ακόμη, να σημειωθεί ότι τόσο στη μαστογραφία του παρασκευάσματος όσο και μακροσκοπικά, ο μαστός διατηρείται στη μεγαλύτερη έκτασή του, διότι δεν παρουσιάζουν στοιχεία υπολειμματικού όγκου.

Χειρουργική Μαστού. Πώς εφαρμόζεται;

Τα κριτήρια, που είναι πλέον ασφαλή για να εφαρμοστεί μία ογκεκτομή, είναι η θέση και η διάμετρος του όγκου. Επίσης, η τοποθέτηση της εγχειρητικής τομής παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στις περισσότερες περιπτώσεις. Επίσης, η ογκεκτομή μπορεί να συνοδευτεί και από μεθόδους ογκοπλαστικής αποκατάστασης, οι οποίες έχουν πολύ καλά αισθητικά αποτελέσματα. Μάλιστα, η μετακίνηση τμήματος του ίδιου του μαστού αποτελεί μία πολύ σημαντική επεμβατική τεχνική, ώστε να καλύψει το κενό της ογκεκτομής και να υπάρξει απόλυτα αποδεκτό αισθητικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, όταν υπάρχουν παραπάνω από 1 βλάβες στο ίδιο τεταρτημόριο του μαστού, τότε είναι ασφαλές και η ασθενής μπορεί να υποβληθεί σε ευρεία ογκεκτομή, ή τεταρτεκτομή αντί για μαστεκτομή. Ακόμη, η ογκεκτομή είναι δυνατό να συνοδεύεται από λεμφαδενικό καθαρισμό ή από εντοπισμό και αφαίρεση του φρουρού λεμφαδένα, με βάση την κλινική και απεικονιστική εξέταση της μασχάλης.

Ογκεκτομή & Επικουρικές Θεραπείες

Μετά από την ογκεκτομή, μπορεί να ακολουθήσει ακτινοθεραπεία, ορμονική θεραπεία, χημειοθεραπεία, ή συνδιασμός τους.

Ογκεκτομή & Επανεπέμβαση

Ο θεράπων ιατρός πρέπει να εξηγήσει στην ασθενή ότι η ογκεκτομή υπάρχει πιθανότητα να οδηγήσει σε ποσοστό 10 με 15% σε επανεπέμβαση.

Γενικότερα, να τονιστεί ότι στον κλάδο της χειρουργικής ογκολογίας του μαστού υπάρχει μία ποικιλία παραγόντων, βάση των οποίων ο Χειρουργός θα επιλέξει την ιδανικότερη θεραπευτική αντιμετώπιση για τον κάθε ασθενή ξεχωριστά.

Τέλος νεότερες τεχνικές όπως η ογκοπλαστική χειρουργική και η ανίχνευση του φρουρού λεμφαδένα που καθορίζει την αναγκαιότητα λεμφαδενικού καθαρισμού, η ανίχνευση ομάδων υψηλού κινδύνου και ο γονιδιακός έλεγχος, έχουν βοηθήσει ώστε να μειωθεί κατά πολύ η βαρύτητα των επεμβάσεων που αφορούν το μαστό.

Δεδομένου ότι οι εξελίξεις στη μαστολογία είναι συνεχείς και η πληθώρα των παθήσεων μεγάλη, καλό είναι να εξετασθούν όλα τα δεδομένα του ασθενούς ώστε να επιλεχθεί η ιδανική θεραπεία.

Είπαν για εμάς

IOANNA ANDREOU

Εγώ τον γιατρό δεν τον ήξερα. Είχα φοβερό πρόβλημα με μια αιμορροΐδα και καθώς δεν ήξερα κανέναν γιατρό το έψαξα στο ίντερνετ ειλικρινά με κάθε επιφύλαξη. Αλλά είχα τέτοιο πρόβλημα που οι κρέμες και τα γιατροσόφια δεν επαρκούσαν. Έμεινα πολύ ευχαριστημένη. Καλός άνθρωπος, καλός γιατρός μέχρι να μην έχω πια κανένα πρόβλημα. Δε μετά την επέμβαση γύρισα αμέσως στην καθημερινότητα μου, χωρίς φάρμακα χωρίς πόνο. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

Ευθύμης Καρδαράς

Επαγγελματίας και ανθρώπινος ! Ασχολείται με τη λεπτομέρεια, ενημερώνει με υπομονή και επαρκώς. Από την πρώτη συνάντηση είναι αντιληπτό ότι είναι γνώστης της ειδικότητάς του . Τέλος αξίζει να επισημανθεί πως , κάνει από μόνος του follow up για να μάθει για την εξέλιξη της ανάρρωσης - αποθεραπείας. Ενδιαφέρεται ειλικρινά για τον άνθρωπο. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

Nikolaos Panagiotakos

Καταπληκτικός γιατρός! Μου ενέπνευσε σιγουριά και εμπιστοσύνη από τη πρώτη στιγμή και με έπαιρνε τηλέφωνο καθημερινά μετά το χειρουργείο για μέρες να δει πως είμαι.
Δίπλα στον ασθενή από πρώτη στιγμή και για όσο χρειαστεί, πάντα ευγενικός και πρόθυμος να απαντήσει σε κάθε ερώτηση με υπομονή.

Μαρία Αττιλάκου

Αδιαμφισβήτητα εξαιρετικός επιστήμονας, μα πάνω από όλα άνθρωπος! Παρόλο το φόβο για ένα χειρουργείο, δίπλα του μόνο ασφάλεια μπορείς να νιώσεις! Αναλυτικός και κατατοπιστικός! Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την ποιότητα ζωής που μου προσέφερε αλλά και γιατί ήταν δίπλα μου με καθημερινή επικοινωνία για την πορεία μου και την κάθε ανησυχία μου!

Αθανάσιος Μασιάλας

Εξαιρετικός άνθρωπος και επιστήμονας. Τον διακρίνει η υπευθυνότητα και το ενδιαφέρον για τις περιπτώσεις που αναλαμβάνει. Η επικοινωνία ήταν ουσιαστική από την ημέρα της επίσκεψης στο ιατρείο μέχρι και για όσο διάστημα χρειάστηκε μετά την επέμβαση ώστε να είναι βέβαιο ότι η ανάρωση γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Τον ευχαριστώ πραγματικά και θα τον συνέστηνα ανεπιφύλακτα.

Close Menu
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ