Skip to main content

25

Χρόνια Εμπειρίας

7000

Θεραπείες Laser

100

Επιτυχία

25

Χρόνια Εμπειρίας

7000

Θεραπείες Laser

Τι είναι η Μηροκήλη;

Η μηροκήλη αποτελεί σπανιότερη μορφή κήλης και εμφανίζεται ως μια διόγξωση της μηροβουβωνικής πτυχής (σημείο ένωσης της κοιλιάς με το μηρό. Είναι αποτέλεσμα επιπροβολής ενδοκοιλιακού περιεχομένου διά ου μηριαίου δακτυλίου (ευένδοτο και ευάλωτο σημείο της πυέλου, μέσα από το οποίο διέρχονται τα μηριαία αγγεία που αιματώνουν το κάτω άκρο).

Η μηροκήλη παρουσιάζεται συχνότερα σε ηλικιωμένες ή πολύτοκες γυναίκες και είναι επικίνδυνη για δημιουργία περίσφιξης.

 

Μηροκήλη & Προδιαθεσικοί Παράγοντες

Οι κυριότεροι παράγοντες που είναι πιθανό να οδηγήσουν σε εμφάνιση της μηροκήλης είναι οι παρακάτω:

 • γυναικείο φύλο
 • παχυσαρκία
 • χρόνια δυσκοιλιότητα
 • γενετική προδιάθεση
 • εγκυμοσύνη
 • απότομη ή συστηματική άρση σημαντικού βάρους
 • επίμονος βήχας

Μηροκήλη & Διάγνωση

Η διάγνωση της μηροκήλης πραγματοποιείται από Χειρουργό. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, υπάρχει έντονο άλγος, ενώ ανακαλύπτεται εκτάκτως, καθώς το μέγεθός της συνήθως δεν ξεπερνά το 1 εκ., καθιστώντας την δύσκολα αναγνωρίσιμη, ιδίως σε υπέρβαρα άτομα, στα οποία η διάκριση ανάμεσα σε μηροκήλη και βουβωνοκήλη μπορεί να είναι δυσχερής.

Μηροκήλη & Συμπτώματα

Η μηροκήλη παρουσιάζεται σαν ένα στρογγυλό, σκληρό, επώδυνο και σταδιακά αναπτυσσόμενο ογκίδιο στη μηροβουβωνική πτυχή. Η διόγκωση αυτή παρατηρείται κυρίως σε όρθια θέση, αλλά και κατά τη διάρκεια σωματικής άσκησης, ενώ γίνεται ακόμα πιο εμφανής όταν ο πάσχων βήχει. Η μηροκήλη ανατάσσεται σπανιότατα. Ο πόνος στη μηροβουβωνική περιοχή γίνεται εντονότερος μετά από οποιαδήποτε δραστηριότητα αυξάνει την ενδοκοιλιακή πίεση.

Θεραπεία της Μηροκήλης

Η μηροκήλη παρουσιάζει μεγάλο κίνδυνο περίσφιξης, οπότε καθίσταται επιτακτική η ανάγκη της άμεσης θεραπείας της.

Η χειρουργική αποκατάσταση της μηροκήλης γίνεται όπως και στην βουβωνοκήλη, με τοποθέτηση πλέγματος και μπορεί να γίνει λαπαροσκοπικά με την μέθοδο TEP. Η λαπαροσκοπική χειρουργική αντιμετώπιση της μηροκήλης προσφέρει μια σειρά από σημαντικά πλεονεκτήματα:

 • Η μετεγχειρητική πορεία της λαπαροσκόπησης της μηροκήλης με τη μέθοδο TEP είναι εξαιρετική.
 • Ο ασθενής μπορεί να σηκωθεί και να περπατήσει την ίδια μέρα, να σιτιστεί και να επιστρέψει στην οικία του σε λιγότερο από 24 ώρες.
 • Οι μετεγχειρητικές οδηγίες περιλαμβάνουν, αντιβιοτική αγωγή, ήπιο αναλγητικό και ελεύθερη σίτιση.
 • Ταχύτατη επάνοδος στην εργασία (Σε μη χειρωνακτική εργασία, ο χειρουργημένος μπορει να μεταβεί σε 3 μέρες, όπως και να οδηγήσει. Σε χειρωνακτική εργασία, αναλογα και με το είδος της επέμβασης, από 1 έως 2 εβδομάδες, λόγω της άρσης βάρους).
 • Ταχύτερη επάνοδος σε Αθλητικές δραστηριότητες (απλό περπάτημα, τρέξιμο, διάδρομος, πισίνα σε 15 μέρες, ενώ πιο έντονη γυμναστική – κοιλιακοί ένα μήνα μετά την επέμβαση).
 • Άριστο αισθητικό αποτέλεσμα, χωρίς ουλές και σημάδια.

 

Είπαν για εμάς

IOANNA ANDREOU

Εγώ τον γιατρό δεν τον ήξερα. Είχα φοβερό πρόβλημα με μια αιμορροΐδα και καθώς δεν ήξερα κανέναν γιατρό το έψαξα στο ίντερνετ ειλικρινά με κάθε επιφύλαξη. Αλλά είχα τέτοιο πρόβλημα που οι κρέμες και τα γιατροσόφια δεν επαρκούσαν. Έμεινα πολύ ευχαριστημένη. Καλός άνθρωπος, καλός γιατρός μέχρι να μην έχω πια κανένα πρόβλημα. Δε μετά την επέμβαση γύρισα αμέσως στην καθημερινότητα μου, χωρίς φάρμακα χωρίς πόνο. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

Ευθύμης Καρδαράς

Επαγγελματίας και ανθρώπινος ! Ασχολείται με τη λεπτομέρεια, ενημερώνει με υπομονή και επαρκώς. Από την πρώτη συνάντηση είναι αντιληπτό ότι είναι γνώστης της ειδικότητάς του . Τέλος αξίζει να επισημανθεί πως , κάνει από μόνος του follow up για να μάθει για την εξέλιξη της ανάρρωσης - αποθεραπείας. Ενδιαφέρεται ειλικρινά για τον άνθρωπο. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

Nikolaos Panagiotakos

Καταπληκτικός γιατρός! Μου ενέπνευσε σιγουριά και εμπιστοσύνη από τη πρώτη στιγμή και με έπαιρνε τηλέφωνο καθημερινά μετά το χειρουργείο για μέρες να δει πως είμαι.
Δίπλα στον ασθενή από πρώτη στιγμή και για όσο χρειαστεί, πάντα ευγενικός και πρόθυμος να απαντήσει σε κάθε ερώτηση με υπομονή.

Μαρία Αττιλάκου

Αδιαμφισβήτητα εξαιρετικός επιστήμονας, μα πάνω από όλα άνθρωπος! Παρόλο το φόβο για ένα χειρουργείο, δίπλα του μόνο ασφάλεια μπορείς να νιώσεις! Αναλυτικός και κατατοπιστικός! Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την ποιότητα ζωής που μου προσέφερε αλλά και γιατί ήταν δίπλα μου με καθημερινή επικοινωνία για την πορεία μου και την κάθε ανησυχία μου!

Αθανάσιος Μασιάλας

Εξαιρετικός άνθρωπος και επιστήμονας. Τον διακρίνει η υπευθυνότητα και το ενδιαφέρον για τις περιπτώσεις που αναλαμβάνει. Η επικοινωνία ήταν ουσιαστική από την ημέρα της επίσκεψης στο ιατρείο μέχρι και για όσο διάστημα χρειάστηκε μετά την επέμβαση ώστε να είναι βέβαιο ότι η ανάρωση γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Τον ευχαριστώ πραγματικά και θα τον συνέστηνα ανεπιφύλακτα.

Close Menu
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ